Україна отримала сумну звістку щодо нових грошей МВФ
Категорія
Економіка
Дата публікації

Україна отримала сумну звістку щодо нових грошей МВФ

Україна отримала сумну звістку щодо нових грошей МВФ

Міжнародний валютний фонд

не вніс Україну до розкладу своїх засідань до кінця липня, таким чином, отримання Україною чергового траншу кредиту МВФ знову затягується.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на

УНІАН

.


Рада директорів ключового кредитора України Міжнародного валютного фонду не внесла Україну до розкладу своїх засідань, розпланованих до 29 липня включно.


Як зазначається в матеріалах офіційного сайту МВФ, в найближчі дні Рада директорів розгляне економічну ситуацію в 10 державах, включаючи Китай, Ірландію, ОАЕ, Корею, Афганістан і ряд африканських держав. Однак Україна в розкладі відсутня.


Раніше глава Департаменту зовнішніх зв'язків МВФ Джеррі Райс відзначав, що в серпні Рада директорів піде на традиційні тритижневі канікули, і засідання, в зв'язку з цим, відновляться лише до кінця серпня - початку вересня.


Райс також не виключав, що українське питання, що стосується другого перегляду програми співпраці, затвердженої в березні 2015 року, відбудеться у вересні.


При цьому прем'єр-міністр Володимир Гройсман стверджував, що Україна виконала всі ключові маяки програми реформ як по лінії уряду, так і по лінії парламенту, і очікує від Фонду схвалення виконаної роботи і виділення Україні третього кредитного траншу в розмірі близько 1 млрд дол.


Як повідомляв ONLINE.UA,

директор-розпорядник Міжнародного валютного фонду Крістін Лагард заявляла, що МВФ затягує з рішенням про виділення чергового кредитного траншу Україні через невиконання Україною ряду умов

.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?