У Путіна відреагували на версію про російський слід у вбивстві Шеремета
Категорія
Світ
Дата публікації

У Путіна відреагували на версію про російський слід у вбивстві Шеремета

У Путіна відреагували на версію про російський слід у вбивстві Шеремета
Джерело:  МЗС РФ

Міністерство закордонних справ Росії прокоментувало одну з версій про вбивство журналіста Павла Шеремета, за якою в злочині може бути російський слід.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу МЗС РФ.
У МЗС Росії відзначили, що вражені цинічним вбивством Павла Шеремета, який був «принциповою людиною, яка критично ставилася до влади». У повідомленні відомства говориться, що журналісту в Росії ніколи не загрожувала «фізична розправа» за його позицію, але переїзд в Україну став для нього «фатальним».
«Шеремет став черговою жертвою системи, яка склалася сьогодні в цій країні. Чинна українська влада, яка отримує підтримку від своїх євроатлантичних покровителів за нібито успіхи в проведенні демократичних реформ, не зуміла забезпечити його безпеку. Як це часто трапляється в реаліях сьогоднішньої України, одразу знайшлися ті, хто в своїй отруєній русофобією свідомості одразу "вирахував" в цій жорстокій розправі якийсь "російський слід", - йдеться в повідомленні російського МЗС.
У російському міністерстві також додали, що в Україні досі немає «переконливих результатів» в розслідуваннях про вбивства журналістів Георгія Гонгадзе та Олеся Бузини і закликали міжнародне співтовариство вплинути на Київ, щоб «Україна дотримувалася основоположних міжнародно-правових принципів щодо забезпечення безпеки журналістів» .
Нагадаємо, уранці 20 липня в машині, за кермом якої перебував Павло Шеремет, спрацював вибуховий пристрій.
Раніше повідомлялося, що російський письменник Віктор Шендерович вилаяв речника Міністерства закордонних справ Росії Марію Захарову, яка, коментуючи загибель журналіста Павла Шеремета, назвала Україну братською могилою журналістів і журналістики.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?