Провальний переворот в Туреччині відгукнувся українським навчанням "Сі-Бриз"
Категорія
Україна
Дата публікації

Провальний переворот в Туреччині відгукнувся українським навчанням "Сі-Бриз"

Провальний переворот в Туреччині відгукнувся українським навчанням "Сі-Бриз"
Джерело:  Думська

Флагман турецьких військово-морських сил фрегат TCG Yavuz (F-240) не зможе брати участь в щорічних навчаннях «Сі Бриз-2016», які стартували днями в Одесі через  невдалу спробу військового перевороту в Туреччині.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на  Думську.
Компетентне джерело в штабі Військово-морських сил України розповіло виданню, що похід турецького корабля до Одеси скасований через останні події в Туреччині: командир і команда «Явуза» брали активну участь в заколоті. Замість фрегата в Україну направлять інший корабель. Який саме, стане відомо 21 липня.
Варто відзначити, що після спроби перевороту в Туреччині «не дорахувалися» 14 бойових кораблів, захоплених повстанцями. Частина їх до сих пір знаходиться в Чорному морі.
Відзначається, що трійка бойових кораблів - румунський F-111 Marasesti, американський DDG-71 USS Ross і український флагман U-130 «Гетьман Сагайдачний» в найближчі дні проведуть спільне маневрування в північному районі Чорного моря за участю американської та української морської авіації. Буде задіяний американський патрульний P-3 Orion і наші Ан-26, Мі-14 та Ка-27. Передбачається відпрацювання питання взаємодії при спільному патрулюванні, а також пошуку підводних човнів. Кораблі кинуть якір в Одеському порту 23 липня.
Раніше повідомлялося, що  на загальновійськовому полігоні "Широкий лан" у Миколаївській області відбулася урочиста церемонія підняття прапорів українсько-американських навчань "Сі-Бриз-2016".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?