Україна зробила жорстку заяву щодо нового "гумконвою" Путіна
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна зробила жорстку заяву щодо нового "гумконвою" Путіна

ДПСУ
Україна зробила жорстку заяву щодо нового "гумконвою" Путіна

Українські прикордонники відзначили грубі порушення норм міжнародного та українського законодавства під час переміщення 54-го "гумконвою" з Росії на Донбас.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Держприкордонслужбу.
"Сьогодні російська сторона в черговий раз в односторонньому порядку здійснила оформлення (п'ятдесят четвертого), так званого "гуманітарного конвою". Підкреслюємо, що переміщення "гумконвою" проходило з грубим порушенням норм міжнародного та вітчизняного законодавства та узгоджених з Міжнародним комітетом Червоного Хреста модальностей. Тому українська міжвідомча група здійснювала тільки візуальне спостереження без виконання контрольних функцій", - йдеться в повідомленні.
Згідно з інформацією прикордонників, в період з 6:30 до 7:05 через російський пункт пропуску "Матвєєв Курган" на в'їзд в Україну пішла колона "гумконвою" в складі 54 напівпорожніх автомобілів.
"В ході візуального огляду транспортних засобів було встановлено, що вантажівки перевозили продукти харчування, медикаменти, спортивний інвентар та музичні інструменти. Також вже традиційно машини йшли практично порожніми, вони були завантажені не більше ніж на 35%", - додали в ДПСУ.
Нагадаємо, останній раз "гумконвой" приїжджав на Донбас 23 червня, тоді він теж був напівпорожнім.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?