СБУ залишила бойовиків ДНР-ЛНР без київських грошей: опубліковані фото
Категорія
Україна
Дата публікації

СБУ залишила бойовиків ДНР-ЛНР без київських грошей: опубліковані фото

СБУ залишила бойовиків ДНР-ЛНР без київських грошей: опубліковані фото

У Києві та Харкові співробітники Служби безпеки України припинили діяльність веб-конвертаційного центру, через який перераховувалися і переводилися в готівку гроші для фінансування бойовиків ДНР і ЛНР.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу СБУ.
"Організатори" прокручували "гроші клієнтів через спеціально створені веб-сервіси і ресурси кількох небанківських платіжних систем. Співробітники спецслужби встановили, що серед клієнтів нелегального бізнесу були структури з тимчасово окупованих терористами територій. Готівку, частина якої йшла на фінансування незаконних збройних формувань, ввозили в т.зв. ДНР / ЛНР через територію Росії", - йдеться в повідомленні.
Повідомляється, що під час обшуків в офісах зловмисників в Києві і Харкові правоохоронці вилучили понад двадцять мільйонів гривень, майже двісті тисяч доларів США і більше 120 000 євро. Співробітники СБУ також виявили "чорну бухгалтерію", комп'ютерну техніку, мобільні гаджети, банківські картки, реквізити доступу до веб-сервісів, які підтверджують здійснення нелегальних фінансових операцій.
Відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу України. Тривають оперативно-слідчі дії.
Раніше повідомлялося, що співробітники Служби безпеки України спільно з прокуратурою затримали під час спецоперації в Полтавській і Кіровоградській областях банду кілерів.





Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?