У Польщі та США розгорається скандал через українця-пірата
Категорія
Технології
Дата публікації

У Польщі та США розгорається скандал через українця-пірата

У Польщі та США розгорається скандал через українця-пірата
Джерело:  BBC

У Варшаві

польська влада затримала українця Артема Вауліна, якого підозрюють в створенні найбільшого в світі піратського інтернет-ресурсу з розповсюдження захищених фільмів і програм на мільярд доларів.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на українську службу

ВВС

.


За даними Міністерства юстиції США, американці вимагатимуть екстрадиції українця в Америку за створення сайту Kickass Torrents, який функціонує вже 8 років.


"30-річний харків'янин Артем Ваулін звинувачується в порушенні авторських прав, відмиванні грошей та інших злочинах. Ваулін керує сайтом Kickass Torrents, який дозволяє користувачам незаконно поширювати сотні мільйонів копій захищених авторським правом фільмів, відеоігор, тв-програм, музичних записів тощо на суму понад 1 мільярд доларів США", - заявили в Мін'юсті США.


Як відомо, сайт Kickass Torrents функціонує 28 мовами з мережею в понад 54 мільйони доларів.


Щомісяця на сторінку заходить майже 50 мільйонів користувачів.


На затриманого в Польщі чоловіка в Україні зареєстрована компанія "Криптоніт". ФБР вважає, що з її допомогою він хотів частково приховати операції свого основного проекту. Якщо вина буде доведена, українському громадянину може світити 20 років за гратами.


Як повідомляв ONLINE.UA, раніше

офіс Торгового представництва США в своєму звіті, присвяченому захисту прав інтелектуальної власності в світі, назвав Україну країною з одним із найвищих рівнів піратства

.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?