Московський патріархат зарахував до лику святих українського письменника
Категорія
Україна
Дата публікації

Московський патріархат зарахував до лику святих українського письменника

Московський патріархат зарахував до лику святих українського письменника
Джерело:  УНН

Українська Православна Церква Московського патріархату

на засіданні Священного Синоду 20 липня прийняла рішення зарахувати до лику святих українського письменника-полеміста, афонського подвижника преподобного Іоанна (Вишенського).


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на

УНН

, які цитують центр інформації УПЦ.


Як розповів керуючий справами УПЦ митрополит Антоній (Паканич), чин прославлення Іоанна (Вишенського) відбудеться 28 липня під час літургії на площі перед Успенським собором Києво-Печерської лаври.


"Преподобний Іоанн (Вишенський) 40 років трудився на Афоні і відомий всім нам за шкільною програмою як видатний письменник-апологет. Такі письменники, як Іван Франко, Пантелеймон Куліш дуже високо цінували його роботи, і він вважався одним з найвидатніших письменників-апологетів XVII століття", - зазначив священнослужитель.


"Збереглося 16 послань святого Іоанна (Вишенського), які він писав з Афона, підтримуючи своїх православних співвітчизників", - додав він.


Нагадаємо, що в неділю, 10 липня,

Харківська єпархія Московського патріархату перекрила вулиці міста, влаштувавши хресну ходу,

на якій були помічені любителі "русского міра" з георгіївськими стрічками і значками із зображенням Миколи II.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?