У Гройсмана обнадіяли щодо безвізового режиму з ЄС: названі терміни
Категорія
Політика
Дата публікації

У Гройсмана обнадіяли щодо безвізового режиму з ЄС: названі терміни

У Гройсмана обнадіяли щодо безвізового режиму з ЄС: названі терміни

На зустрічах у Брюсселі українську урядову делегацію на чолі з прем'єр-міністром Володимиром Гройсманом запевнили, що в Євросоюзі готуються прийняти рішення про  скасування візового режиму для України на початку осені.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Європейську правду.
"На всіх зустрічах ми отримали запевнення з боку Єврокомісії, і від керівництва Ради, що немає підстав, причин для відстрочки рішення, немає додаткових завдань, які повинна виконати Україна. Питання полягає в процедурах ЄС. І я очікую, що цей процес завершиться у вересні-жовтні, ми на це розраховуємо", - розповіла віце-прем'єр з питань євроінтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе в коментарі виданню.
За її словами, саме під час візиту української делегації на сайті Європарламенту було оприлюднено проект комітетської доповіді про доцільність скасування віз для громадян України.
"Було приємно, що наш приїзд збігся з реєстрацією в доповіді ЄП, і це дає підстави сподіватися, що і на рівні Європарламенту це рішення знайде підтримку", - зазначила Климпуш-Цинцадзе.
Нагадаємо, раніше комісар з Європейської політики сусідства і переговорів по розширенню Йоханнес Хан висловлював надію на те, що безвізовий режим з Україною буде затверджений вже в жовтні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?