Порошенко нагородив героїв АТО: з'явилися подробиці їх подвигів
Категорія
Україна
Дата публікації

Порошенко нагородив героїв АТО: з'явилися подробиці їх подвигів

Порошенко нагородив героїв АТО: з'явилися подробиці їх подвигів
Джерело:  president.gov.ua

Президент Петро Порошенко відзначив високими державними нагородами військовослужбовців, які виявили особисту мужність і високий професіоналізм у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України під час проведення антитерористичної операції на Донбасі.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу глави держави.
Президент підписав Указ, яким нагородив орденом Богдана Хмельницького III ступеня старшого лейтенанта Юрія Назарука, який з березня 2015 бере участь в проведенні антитерористичної операції на території в Донецькій і Луганській областях. У червні 2016 року особовий склад розвідувальної групи під командуванням Юрія Назарука виконував завдання із затримання диверсійно-розвідувальних груп терористів в районі села Водяне. В ході проведення операції 3 терористи були вбиті і 8 взяті в полон зі зразками озброєння та особистими документами.
Серед нагороджених орденом «За мужність» III ступеня солдат Іван Тутейко - кулеметник 59 окремої механізованої бригади оперативного командування «Південь» Сухопутних військ Збройних Сил України. З травня 2016 бере участь в АТО на Донбасі. 22 червня 2016, виконуючи бойове завдання з групою розвідки, виявив диверсійно-розвідувальну групу противника, яка зайшла до українських позицій. В результаті запеклого бою ДРГ змушена була відступити. Іван Тутейко спільно з іншими військовослужбовцями підрозділу вели переслідування ворога, в результаті чого був захоплений укріпрайон противника, знищено 7 терористів, захоплено зброю, боєприпаси, засоби зв'язку і спорядження. В ході проведення операції солдат Тутейко організував прикриття поранених і тих, хто надавав першу медичну допомогу, а також виніс з поля бою зброю, боєкомплект, розвантаження і бронежилети поранених.
Орденом «За мужність» III ступеня нагороджено десантника, солдата Анатолія Маркуса, який з 11 листопада 2014 по 11 вересня 2015 брав участь в антитерористичній операції. У грудні 2014 року самостійно зголосився бути механіком-водієм багатоцільового легкого броньованого транспортера (тягача) для виконання бойового завдання. У період з 6 по 20 грудня 2014 виконував перевезення особового складу, боєприпасів до нового терміналу Донецького аеропорту і евакуації поранених бійців в села Тоненьке, Водяне та селище Піски Донецького району Донецької області. Протягом цього часу зробив 13 виїздів в новий термінал Донецького аеропорту. Завдяки цьому були евакуйовані близько 50 бійців, які захищали новий термінал.
Орденом «За мужність» III ступеня також нагороджений прапорщик Юрій Карпов 55 окремої артилерійської бригади оперативного командування «Схід». 19 березня 2016 в районі міста Авдіївка, керуючи взводом, під шквальним мінометним і стрілецьким вогнем переважаючих сил противника, Юрій Карпов був поранений, але з поля бою не вийшов. Прапорщик продовжував командувати особовим складом, кулеметним вогнем забезпечив заняття взводом нових позицій і припинення наступальних дій з боку незаконних військових формувань. Отримав сліпі осколкові поранення лівого передпліччя та правої стопи.
Раніше повідомлялося, що українські воїни в зоні АТО на Донбасі модернізували ручний протитанковий гранатомет (РПГ) і пристосували його для стрільби снарядами, призначеними для мінометів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?