У вбивстві Шеремета треба шукати слід Путіна: в Росії назвали три ознаки
Категорія
Україна
Дата публікації

У вбивстві Шеремета треба шукати слід Путіна: в Росії назвали три ознаки

У вбивстві Шеремета треба шукати слід Путіна: в Росії назвали три ознаки
Джерело:  online.ua

Російський опозиційний політик Ілля Яшин вважає, що як основну версію убивства українського журналіста Павла Шеремета слід розглядати російський слід.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook Яшина.
За словами опозиціонера, Шеремет не займався розслідуваннями, він писав блоги, аналітику, робив репортажі, тож навряд чи він перейшов дорогу комусь з українських політиків.
Крім того, він сумнівається в тому, що замість Шеремета хотіли вбити керівника УП Олену Притулу, оскільки Шеремет завжди їздив на цій машині, вбивці напевно про це знали.
Також Яшин вважає, що президент Білорусі Олександр Лукашенко навряд чи став би прикладати руку до вбивства Шеремета.
"Лукашенко людина раціональна, і зараз він явно не зацікавлений в такому скандалі. Шеремет хоч і дратував президента Білорусі, але точно не завдавав його владі відчутної шкоди", - написав російський опозиціонер.
Причетність російських спецслужб Яшин вважає найбільш правдоподібною версією з трьох причин.
"По-перше, кілери діяли гранично професійно. Вибуховий пристрій був встановлений ідеально і спрацював таким чином, що не залишив Шеремету шансів вижити - при цьому ніхто з випадкових перехожих не постраждав. Технічне виконання вбивства явно свідчить про високий рівень виконавців і вказує на почерк спецслужб", - написав він.
Політик підкреслив, що у путінців був мотив.
"По-друге, у ймовірних російських замовників вбивства був явний мотив. Давайте називати речі своїми іменами: режим Путіна продовжує холодну війну проти України. Розправа над відомим журналістом у самому центрі Києві дестабілізує політичну обстановку в країні і б'є по репутації влади. Зверніть увагу, як старанно кремлівська пропаганда розкручує тему нездатності команди Порошенка забезпечити безпеку преси. Напевно і опозиція всередині України буде ставити це в провину своєму президенту (і не безпідставно)", - зазначив Яшин.
За його словами, вбивство Шеремета - недвозначний сигнал всім росіянам, зокрема журналістам, які знайшли притулок в Україні.
"По-третє, вбивство Шеремета - недвозначне послання тим російським громадянам, що емігрували до Києва і продовжують критикувати режим Путіна, перебуваючи (як їм здається) в безпеці на території сусідньої держави. Загибель Шеремета в явному вигляді дає зрозуміти всім російським емігрантам в Україні, що це не більше ніж ілюзія безпеки. Тепер всі розуміють: вбивати критиків Путіна можуть не тільки навпроти Кремля, але і в центрі Києва", - резюмував він.
Раніше Федеральне бюро розслідувань США вже підключилося до розслідування вбивства журналіста Павла Шеремета, яке сталося в Києві вранці 20 липня.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?