Стали відомі подробиці "бунту" в колонії під Києвом
Категорія
Україна
Дата публікації

Стали відомі подробиці "бунту" в колонії під Києвом

Стали відомі подробиці "бунту" в колонії під Києвом

У Генеральній прокуратурі прокоментували інформацію, що з'явилася в ЗМІ,  про втечу ув'язнених з Ірпінської виправної колонії №132 під Києвом, зазначивши, що насправді втік співробітник пенітенціарної служби.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook заступника генпрокурора України Євгена Єніна.
"Хотів би заспокоїти всіх киян. Інформація ЗМІ про нібито втечу 50 ув'язнених з колонії в смт Коцюбинське цієї ночі не відповідає дійсності. Всі 175 ув'язнених на місці. Втекла якраз посадова особа державної пенітенціарної служби, яка власне і спровокувала інцидент в колонії. Відкрито кримінальне провадження", - написав Єнін.
Він також розкритикував працівників пенітенціарної служби, що відповідають за роботу з громадськістю.
"Ну і звичайно великий привіт пенітенціарнікам, що відповідають за роботу з громадськістю - завдяки їх "активній" позиції половина Києво-Святошинського району мабуть навіть дітей боїться випустити з дому після таких новин", - зазначив заступник генпрокурора.
У свою чергу в прес-службі Державної пенітенціарної служби повідомили, що керівництво Ірпінського виправного центру (№132) відсторонено від виконання обов'язків за посадою на час проведення службового розслідування.
"Наказом голови Державної пенітенціарної служби України на час проведення службового розслідування відсторонені від виконання обов'язків за посадою начальник Ірпінського виправного центру (№132) полковник внутрішньої служби Олег Кривий і заступник начальника установи з нагляду і безпеки та оперативної роботи майор внутрішньої служби Анатолій Шепель", - йдеться в повідомленні.
Відзначається, що виконання обов'язків начальника Ірпінського виправного центру (№132) покладено на полковника внутрішньої служби Сергія Стретовича.
Раніше повідомлялося, що в в Кіровограді в'язні колонії №6 влаштували бунт, а співробітники вже третю добу не можуть зайти до виправної установи.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?