Трамп шокував союзників по НАТО заявою щодо Росії
Категорія
Світ
Дата публікації

Трамп шокував союзників по НАТО заявою щодо Росії

Трамп шокував союзників по НАТО заявою щодо Росії

Кандидат в президенти США від Республіканської партії Дональд Трамп

пообіцяв, що в разі обрання главою Білого дому буде в першу чергу дбати про США і тільки потім допомагати іншим.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на коментар Трампа газеті New York Times.


"Не думаю, що у нас є право займатися моралями. Подивіться, що відбувається у нас в країні. Як ми можемо займатися моралями, коли люди холоднокровно вбивають поліцейських? Ми в першу чергу будемо дбати про нашу країну, перш ніж турбуватися про інших у світі", - сказав він.


Трамп вважає, що США потрібно зайнятися нарощуванням військового потенціалу і модернізацією ядерного арсеналу Америки.


"У нас багато застарілої зброї, у нас є ядерна зброя, про яку ми навіть не знаємо, чи працює вона", - зазначив він.


За його словами, він "змусить" союзників взяти на себе витрати на оборону, які США несли протягом десятиліть, відмовиться від багаторічних договорів, які він вважає "невигідними", і перевизначити саме поняття партнера Сполучених Штатів. Крім того, республіканець сумнівається, що, будучи господарем Білого дому, він автоматично продовжить гарантії безпеки, завдяки яким 28 країн-членів НАТО впевнені, що в разі атаки ворога їх підтримає вся військова міць США».


Відповідаючи на питання про загрозливі дії Росії, які викликають значну тривогу невеликих країн Балтії - наймолодших членів НАТО, Трамп заявив, що якщо РФ нападе на них, то рішення про те, чи приходити їм на допомогу, він буде приймати тільки після перевірки, чи виконували ці країни "свої зобов'язання перед нами".


У відповідь на такі слова кандидата в президенти США міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічус заявив: "Немає жодних причин сумніватися в литовській прихильності так само, як і ми не сумніваємося в прихильності наших союзників".


Як повідомляв ONLINE.UA, раніше

Дональд Трамп виключив з програми республіканців можливу передачу зброї Україні

.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?