"Експертів" Путіна спіймали на страшному незнанні історії України: опубліковано фото
Категорія
Україна
Дата публікації

"Експертів" Путіна спіймали на страшному незнанні історії України: опубліковано фото

"Експертів" Путіна спіймали на страшному незнанні історії України: опубліковано фото
Джерело:  online.ua

Російський пропагандистський інтернет-ресурс РІА Новини, повідомляючи, що,  за результатами голосування міжнародний аеропорт «Бориспіль» буде названо ім'ям Івана Мазепи, припустився цілої низки історичних ляпів.
Про це повідомляє ONLINE.UA.
"...Ці люди єдиною помилкою Мазепи називають підписання на Переяславській раді союзу з Росією, а його зраду цій угоді вважають мудрою стратегією", - цитує повідомлення російських пропагандистів український блогер та журналіст Олександр Михельсон в своєму Facebook.
Особливо він наголосив: «Мазепа. Підписав. Переяславський договір».
"При цьому цікаво, що новину про це написала "політексперт" Яніна Соколовська, яка - увага - працювала журналістом, оглядачем і головним редактором в українських ЗМІ довше, ніж я, наприклад. В УКРАЇНСЬКИХ, КАРЛ!», - пише Михельсон.
Цікаво, що через деякий час новина була відредагована і наведене речення переписали: «...єдиною помилкою Мазепи називають слідування «хмельницькій» стратегії, що включала підписання на Переяславській раді союзу з Росією, а його зраду цій угоді вважають мудрою стратегією».


Як відомо, Переяславський договір був підписаний в 1654 році українським гетьманом і вождем народного повстання Богданом Хмельницьким, а Іван Мазепа, роки життя якого - 1639-1709 довгий час був підданим російського царя Петра І, але під час війни росіян зі шведами, бачачи безліч утисків і невиконання Росією Переяславських тез, перейшов на бік шведського короля Карла ХІІ і разом з ним був розгромлений в битві під Полтавою.
Додамо, що повідомлення Михельсона зібрало безліч коментарів користувачів соціальної мережі.
Yuriy Korogodskyy: «В цій ситуації цікавить тільки одне питання. Чи збереглося прізвище Мазепи в списках батальйону "Нахтігаль"? За уточненими даними, саме цей батальйон охороняв шведів під Полтавою».
Mykola Voskalo: «Йому Карл 12 навіть залізний хрест вручив».
Микола Владзімірській: «Яке ж воно примітивне....».
Dmytro Khiluk: «Кричуще невігластво! Навіть школярі знають, що Мазепа з німцями Брестський мир підписав в першому столітті до н. е. на річці Ельба на острові Мадагаскар!».
В ладислав Головін: «Альтернативна історія від РІА "Новости". Мазепа підписував Переяславський договір. Добре хоч не з Шевченком переплутали :-))».
Олег Храмов: «Подякуй, що поправили текст "експерта", а не текст Вікіпедії».
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше путінські пропагандисти осоромилися з новиною про призначення Андрія Шевченка головним тренером футбольної збірної України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?