Після 100 днів Кабміну Гройсмана підраховані його успіхи і провали: з'явилася інфографіка
Категорія
Політика
Дата публікації

Після 100 днів Кабміну Гройсмана підраховані його успіхи і провали: з'явилася інфографіка

Після 100 днів Кабміну Гройсмана підраховані його успіхи і провали: з'явилася інфографіка
Джерело:  Слово і діло

Журналісти підбили проміжні підсумки 100 днів роботи Кабінету міністрів на чолі з прем'єр-міністром Володимиром Гройсманом, назвавши його успіхи і провали.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на дослідження "Слово і діло".
Журналісти підрахували, що за станом на ранок 21 липня Володимир Гройсман і всі його підлеглі встигли роздати 231 обіцянку, 21 з яких виконано, ще 8 - провалені і, відповідно, 202 мають статус «в процесі виконання».
"Мова йде про обіцянки, які дали члени уряду, починаючи з 14 квітня цього року. Якщо ж додати до них ті зобов'язання, які перед цим взяли на себе міністри, які перейшли з попереднього складу уряду (Зубко, Петренко, Аваков, Полторак, Клімкін, Розенко, Кириленко, Жданов, Стець), то загальна кількість обіцянок, які очікують виконання, становить вже 352", - зазначили журналісти.
Повідомляється, що до головних виконаних обіцянок належать заяви глави МВС Арсена Авакова про запуск до літа нової патрульної поліції в 6 прифронтових містах, віце-прем'єра з питань євроінтеграції Іванни Климпуш-Цинцадзе - про створення міжвідомчої комісії з питань співробітництва з НАТО, і міністра освіти і науки Лілії Гриневич - про переведення вищих навчальних закладів на систему електронного прийому документів.
Серед того, що однозначно не вдалося членам нового Кабміну журналісти відзначають обіцянки першого віце-прем'єра Степана Кубіва про отримання Україною кредиту від МВФ до кінця червня 2016 року, міністра енергетики Ігоря Насалика - про відмову від ведення переговорів з РФ щодо газу до завершення судового процесу в Стокгольмському арбітражі і Клімпуш- Цинцадзе - про подання стратегії реформування державної служби.
Говорячи про ті обіцянки, які Кабінету міністрів Гройсмана перейшли «у спадок» від попереднього уряду, журналісти виділяють обіцянки глави Мінрегіону Геннадія Зубка про створення кадрового резерву префектів до квітня 2016 року, глави Міноборони Степана Півторака - про збільшення фінансування матеріально-технічної бази військових вищих навчальних закладів, і міністра юстиції Павла Петренка - про надання центрам правової допомоги функцій місцевих органів юстиції. Полторак із Зубком свої обіцянки провалили, а ось глава Мін'юсту з зазначеним зобов'язанням впорався.




Раніше повідомлялося, що лідер фракції "Батьківщина" Юлія Тимошенко подала позов до Окружного адміністративного суду Києва з вимогою скасувати рішення Кабміну Володимира Гройсмана про граничну ціну на газ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?