Вбивство Шеремета: у Авакова виступили з резонансною заявою
Категорія
Україна
Дата публікації

Вбивство Шеремета: у Авакова виступили з резонансною заявою

Вбивство Шеремета: у Авакова виступили з резонансною заявою

Радник міністра внутрішніх справ Арсена Авакова Зорян Шкіряк заявив, що поява знімальної групи 17-го каналу на місці вбивства журналіста Павла Шеремета нагадує провокації пропагандистських російських ЗМІ, назвавши це пособництвом злочину
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook Шкіряка.
"Поява представників проросійського (сепаратистського) "17 каналу" на місці вбивства Павла Шеремета, практично в перші хвилини теракту, дуже нагадує подібні провокаційні сюжети терористичних "LifeNews", "RT", "Росія 24", "Зірка" та інших путінських пропагандонів. Одразу виникають питання. Збіг? Не думаю... Вчора мої друзі журналісти розповіли про їх відмазки, мовляв Кличка приїхали знімати о 7.30 ранку... Хм, по-моєму, вона аж ніяк не прокотить. Тим більше що Кличко в цей час, як мені сказали, ніби був за кордоном. Хоча, чесно, я не знаю. Та й не в цьому суть, мова про інше", - написав він.
Шкіряк повідомив, що поділився своїми сумнівами з радником глави СБУ Юрієм Тандитом, який його підтримав.
"Поділився вчора своїми сумнівами з нашими колегами і побратимами з СБУ, зокрема радником глави СБУ Юрієм Тандитом. Він підтримав беззаперечно. Сподіваюся на відповідну реакцію і перевірку інформації щодо їх деструктивної діяльності. Вважаю, що давним-давно потрібно серйозно братися за антидержавні, кремлівсько- пропагандистські ЗМІ, які відкрито здійснюють інформаційні провокації на території України, по суті працюючи рупором Кремля, встромляючи ніж нам в спину. Нічого спільного зі свободою слова і демократією вони не мають. Це вороги державності, які здійснюють цинічну, внутрішню інформаційну диверсію проти України", - зазначив радник міністра.
За його словами, при наявності фактів протиправної антидержавної діяльності, журналістів 17 каналу необхідно притягнути до відповідальності.
"І не треба кричати про якісь там "репресії щодо опозиційних ЗМІ", тому що вони не опозиція, вони посібники терористів. Це моє глибоке переконання. Закрити і забути! А при наявності фактажу протиправної, антидержавної діяльності, притягнути до відповідальності. Вигравати війну потрібно не тільки в окопах на фронті, але і в інформаційному полі, це не менш важливо. І наш святий обов'язок - гідно захищати державні інтереси України", - додав Шкіряк.
Раніше повідомлялося, що російський опозиційний політик Ілля Яшин вважає, що в якості основної версії вбивства українського журналіста Павла Шеремета слід розглядати слід Росії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?