Після примирення з Путіним: в Туреччині відверто розповіли про погляд на Крим
Категорія
Політика
Дата публікації

Після примирення з Путіним: в Туреччині відверто розповіли про погляд на Крим

Після примирення з Путіним: в Туреччині відверто розповіли про погляд на Крим
Джерело:  online.ua

Посол Туреччини Йонет Тезель запевнив українців у тому, що позиція Туреччини щодо Криму залишиться незмінною навіть в разі повної нормалізації відносин Анкари і Москви.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Європейську правду".
Відповідаючи на питання, чи можливе повернення до нормальних відносин між президентом Росії Володимиром Путіним і Анкарою, посол сказав: «Останній рік, після того, як був збитий російський літак, наші відносини з РФ були мінімізовані, хоча ми і не прагнули до цього».
«Ми стали єдиною країною в світі, яка взагалі не має діалогу з Росією, тому що Росія не мала бажання вести такий діалог», - продовжив Тезель.
«США проводять зустрічі з РФ, ЄС, НАТО зустрічається з ними, навіть Україна, незважаючи на війну, має ці відносини, тільки ми їх не мали. І це дійсно було ненормально», - вважає посол.
«Це не було добре для Туреччини, це не було добре і для України, для Криму. Зараз ми відновили діалог з Росією, але наша політика не змінилася. У тому числі - наша політика щодо України», - запевнив Тезель.
«Ми як і раніше підтримуємо територіальну цілісність і суверенітет України. І коли ми говоримо це, то це означає також, що Крим є невід'ємною частиною України. І росіяни знають, що ми не змінимо цю позицію. Це - принципове питання», - упевнений посол.
«У цьому не може бути жодного сумніву, і ми кажемо це росіянам в обличчя: поліпшення відносин - це добре, але ми не підемо на поступки у своїй політиці щодо України, в тому числі щодо Криму», - продовжує Тезель.
«Крим - це невід'ємна частина України. Ми ніколи не визнаємо незаконну російську анексію Криму, і завжди будемо підтримувати кримських татар, корінний народ Криму, як ми робимо це і зараз. І ми намагаємося використовувати всі свої контакти з Росією на користь України і кримських татар», - запевнив посол Туреччини.
«Наша підтримка на адресу України - щира і доброзичлива. Єдіна, цілісна, суверенна Україна - це стратегічна мета і потреба також для самої Туреччини», - запевнив Тезель.
Як повідомляв ONLINE.UA, російський драматург, публіцист і блогер Володимир Голишев вважає, що політична дружба між президентом Росії Володимиром Путіним і президентом Туреччини Релжепом Тайіпом Ердоганом загрожує змінами позиції Туреччини з питання Криму не на користь України.


Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?