Експерт з Польщі видав версію щодо вбивці Шеремета: опубліковано фото
Категорія
Україна
Дата публікації

Експерт з Польщі видав версію щодо вбивці Шеремета: опубліковано фото

Експерт з Польщі видав версію щодо вбивці Шеремета: опубліковано фото
Джерело:  belsat.eu

Експерт Центру досліджень тероризму Collegium Civitas поляк Анджей Мрочек, коментуючи відеозапис вибуху, при якому загинув журналіст Павло Шеремет, звернув увагу, що вбивцею може бути чоловік в капелюсі з паличкою
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Белсат.
Мрочеку кинулося в очі, що на відеозаписі чоловік в шапці з паличкою поводиться неприродно.
«Зверніть увагу, на початку відео цей чоловік йде з того боку, з якого їде машина Шеремета. Доходить до перехрестя і затримується. Машина ще не доїхала, а він уже затримався. Стоїть спиною до вулиці. У момент вибуху він далі стоїть задом, і навіть не ворухнувся від вибуху. Після вибуху зверніть увагу на ліву руку. Нібито він щось поправляє нею, щоб не випало з кишені», - розповів Мрочек в інтерв'ю виданню.
Експерт зазначає, що чоловік повертається і починає бігти тільки після того, як бачить, що до машини біжать люди.
«Він біжить, як молодий хлопець, а не як особа, яка використовує палицю. Дивна поведінка. Шапка, посох, бігає, як молодий. Виникає питання: цей чоловік почекав поліцію і залишив свідчення? Адже якщо віддалився від машини, то є ймовірність, що він підбіг до машини тільки для того, щоб перевірити, чи вбивство вдалося і загинув Шеремет. Не виключено, що саме він міг детонувати вибуховий пристрій на відстані», - сказав Мрочек.


На думку польського експерта, тростина і шапка - це просто камуфляж. За його словами, зазвичай у такого типу замахах виконавець перебуває близько і спостерігає, хоче переконатися, що жертва мертва.
Раніше радник міністра внутрішніх справ Арсена Авакова Зорян Шкіряк заявив, що поява знімальної групи 17-го каналу на місці вбивства журналіста Павла Шеремета нагадує провокації пропагандистських російських ЗМІ, назвавши це пособництвом злочину.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?