У Таджикистані припинили друк улюбленої газети Путіна
Категорія
Світ
Дата публікації

У Таджикистані припинили друк улюбленої газети Путіна

У Таджикистані припинили друк улюбленої газети Путіна
Джерело:  online.ua

У Таджикистані  припинили поширення і друк російської газети «Комсомольская правда» за шовінізм і ідеї "руського миру" в матеріалах.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ВВС.


Як заявив агентству таджицький партнер видання Шаріф Хамдарпур, приводом для невдоволення влади Таджикистану стала публікація статті російського журналіста Сергія Пономарьова "Таджикистан: з радянського животіння в світле майбутнє", в якій він описав свою недавню поїздку в країну.


Журналіст назвав Таджикистан батьківщиною "равшанів і джамшудів" - по імені головних героїв програми "Наша Russia" і комедії російського телеканалу ТНТ "Яйця долі", що в ксенофобських тонах розповідають про таджицьких гастарбайтерів у РФ.


У Таджикистані вважають, що газета в образливій формі висміяла національний одяг таджиків і висловила невдоволення діями таджицької влади щодо перейменування назв міст і вулиць, велика частина яких в радянські часи носила російські імена.


Крім того, за словами Хамдарпура, автор статті порадив Кремлю "змінити керівництво Таджикистану".


"Ця стаття не відповідає не тільки етичним, а й професійним нормам журналістики. У статті допущені образи цілої нації", - заявив Хамдарпур.


Відзначимо, президент Росії Володимир Путін раніше називав видання «Комсомольська правда» своєї улюбленою газетою.


Як повідомляв ONLINE.UA,  в організації Human Rights Watch в червні заявили, що українська влада повинна негайно скасувати санкції проти 17 російських журналістів і захищати свободу ЗМІ.


Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?