У Луценка прокоментували гучну доповідь правозахисників про тортури
Категорія
Україна
Дата публікації

У Луценка прокоментували гучну доповідь правозахисників про тортури

У Луценка прокоментували гучну доповідь правозахисників про тортури
Джерело:  online.ua

Головний військовий прокурор Анатолій Матіос  пообіцяв перевірити всі факти про порушення прав людини українськими військовослужбовцями, оприлюднені Amnesty International і Human Rights Watch.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на на прес-службу Генеральної прокуратури України.


У відомстві відмічають, що Матіос зустрівся з представниками міжнародних організацій Amnesty International і Human Rights Watch, на зустрічі йшлося про порушення прав громадян у зв'язку з конфліктом на Донбасі.


Сторони зосередилися на питаннях насильницьких зникнень людей, порушень прав громадян під час їх тримання під вартою, проявів нелюдського поводження з ув'язненими, озвучених представниками міжнародних організацій.


Матіос повідомив, що військові прокурори об'єктивно перевірять кожен озвучений в дослідженні випадок і дадуть оцінку.


Головний військовий прокурор закликав міжнародні організації негайно після отримання даних інформувати Генеральну прокуратуру України про відомі їм факти порушень.


Як повідомляв ONLINE.UA, у  презентованому 21 липня дослідженні правозахисних організацій Amnesty International і Human Rights Watch говорилося про те, що як представники української влади, так і проросійські сепаратисти на сході України  незаконно, а де-не-де таємно утримують цивільних осіб протягом тривалого часу під вартою і піддають їх тортурам.


Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?