У Бразилії затримані агенти ІДІЛ, які чекали Олімпіади
Категорія
Світ
Дата публікації

У Бразилії затримані агенти ІДІЛ, які чекали Олімпіади

У Бразилії затримані агенти ІДІЛ, які чекали Олімпіади
Джерело:  online.ua

У Бразилії заарештували 10 осіб за підозрою в приналежності до терористичної організації «ІДІЛ» і підготовці терактів під час Олімпіади в серпні в Ріо-де-Жанейро.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Reuters.


Про арешт «іділовців» заявив міністр юстиції Бразилії Олександр Мораес. При цьому тимчасовий президент країни Мішель Темер вже скликав екстрене засідання кабінету міністрів. За словами Мораеса, операція із затримання терористів охоплювала дев'ять штатів в Бразилії.


Згідно із заявою суду південного штат Парана, деякі ознаки вказували на те, що угруповання планувало використати зброю і "партизанську тактику" для досягнення своєї мети.


Спецслужби в Бразилії також відзначили, що досліджують всі можливі загрози Олімпіаді в Ріо, яка розпочнеться 5 серпня.


Такі заяви здійснилися після появи даних про те, що бразильське ісламістське угруповання присягнуло «ІДІЛ» на вірність.


Відзначимо, що бразильська влада посилила заходи безпеки після теракту в Ніцці.


Як повідомляв ONLINE.UA,  14 липня під час святкування Дня взяття Бастилії у Ніцці в натовп людей врізалася вантажівка, в результаті теракту загинули 84 людини.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?