Новий скандал: в Києві закуповували швабри по 2,5 тисячі за штуку
Категорія
Україна
Дата публікації

Новий скандал: в Києві закуповували швабри по 2,5 тисячі за штуку

Новий скандал: в Києві закуповували швабри по 2,5 тисячі за штуку
Джерело:  online.ua

Київський онкологічний центр закупив по системі Prozorro швабри по 2,5 тисячі гривень за штуку, повідомляють в антикорупційній  организації Transparency International.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу Transparency International Україна.


Відзначається, що 13,8% процедур закупівель медичних установ в Києві проведено непрозоро. В організації також підкреслюють, що в столичних лікарнях знайшли способи, як обійти систему електронних закупівель Prozorro.


До таких способів належать: нечіткий опис предмета покупки, відсутність у переможців документів, які були потрібні на момент подачі заявки, «прописування» умов під своїх постачальників. За даними, які можна досліджувати через внутрішню систему Prozorro, 79% закупівель мають низьку якість оголошень, а 72,5% - низьку конкурентну активність, відзначають в організації


Експерт Центру «Ейдос» Ольга Зеленяк навела приклади обходу системи. Так, в Київському міському клінічному онкологічному центрі при закупівлі професійних німецьких швабр Vermop було зазначено, що предметом закупівлі є «пристрій з власником і насадкою».


Пропозицію в зазначеному тендері подав тільки один учасник. 50 «пристроїв» було придбано за 123 тис. грн. (2,5 тисячі за швабру).


Такий нечіткий опис предмета закупівлі вводить в оману учасників і знижує конкурентоспроможність, підкреслюють в Transparency International Україна.


Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Transparency International Україна засудили  відновлення на посаді військового прокурора Костянтина Кулика, якого НАБУ підозрює в незаконному збагаченні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?