На Прикарпатті чиновники розікрали гроші на АТО: опубліковані фото
Категорія
Україна
Дата публікації

На Прикарпатті чиновники розікрали гроші на АТО: опубліковані фото

На Прикарпатті чиновники розікрали гроші на АТО: опубліковані фото
Джерело:  online.ua

Посадові особи Івано-Франківської обласної державної адміністрації вкрали 5 мільйонів гривень з бюджету, виділених на будівництво фортифікаційних споруд  в зоні антитерористичної операції.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу Національної поліції України.


У відомстві підкреслюють, що в схему були залучені комерційні структури, через які проводились «відмивання» коштів.


Так, в 2015 році між департаментом ОДА та приватним підприємством укладалися договори на загальну суму понад 39 млн грн.


Отримавши кошти, воно закупило матеріали для будівництва захисних споруд за завищеними цінами, а також уклало договір на 17 млн ​​грн на виконання робіт з комерційною структурою, створеною напередодні підписання документа.


Бюджетні кошти учасники незаконної схеми переводили в готівку і розподіляли між собою. Таким чином було присвоєно 5 млн грн., повідомляють в поліції.



Розпочато кримінальне провадження за ч. 5 ст. 191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ведуться обшуки за місцем проживання основних фігурантів схеми і задіяних в ній осіб.


Вилучено зброю, боєприпаси і гранати, а також печатки різних суб'єктів господарювання та паспорти громадян України.



Як повідомляв ONLINE.UA,  Служба безпеки України опублікувала фото і відео обшуку у заступника голови Державної служби України з питань праці, який був затриманий за хабар.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?