Ердоган розповів про нову спробу перевороту в Туреччині
Категорія
Світ
Дата публікації

Ердоган розповів про нову спробу перевороту в Туреччині

Ердоган розповів про нову спробу перевороту в Туреччині

Президент Туреччини Реджеп Ердоган припустив, що в країні може відбутися нова спроба державного перевороту, проте запевнив, що влада готова їй протистояти.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Українську правду.
"У роботі нашої розвідки є суттєві прогалини і недоліки. Приховувати або заперечувати їх немає сенсу", - розповів Ердоган в ексклюзивному інтерв'ю Reuters.
При цьому він запевнив, що влада виявлятиме "велику пильність", а також анонсував створення нової структури в армії.
Турецький президент озвучив актуальні дані про загиблих при спробі перевороту: згідно з офіційною статистикою, загинуло 246 осіб, ще 2185 отримали поранення. Згодом було заарештовано понад 4 тисячі людей, в тому числі 103 генерала.
Нагадаємо, в ніч з 15 на 16 липня в Туреччині сталася спроба військового перевороту, яка завершилася провалом. На наступний день почалися масові затримання і арешти. Не менше 45 тисяч осіб були затримані, звільнені або відсторонені від роботи.
Також повідомлялося, що після спроби державного перевороту президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган впровадив в країні надзвичайний стан на три місяці.
Крім того, Туреччина прийняла рішення тимчасово призупинити дію Європейської конвенції з прав людини.


Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?