Україна може завдати жорстокого удару Московській патріархії: з'явилося пояснення
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна може завдати жорстокого удару Московській патріархії: з'явилося пояснення

Україна може завдати жорстокого удару Московській патріархії: з'явилося пояснення
Джерело:  online.ua

Об'єднана Українська православна церква

могла б стати найбільшою в світі за кількістю віруючих і цим завдати серйозного удару по Московському патріархату, який зараз є найбільшим у православному світі.


Про це в інтерв'ю ONLINE.UA заявив архієпископ Чернігівський і Ніжинський, секретар Священного Синоду Української православної церкви Київського патріархату Євстратій (Зоря).


«Коли в Україні буде єдина Помісна церква, тобто об'єднаються визнаний Вселенським патріархом Київський патріархат, Українська автокефальна православна церква і значна частина сьогоднішньої УПЦ Московського патріархату, то ця церква включить в себе близько 16-17 тисяч парафій в Україні», - підкреслив він.


Також Зоря нагадав, що на сьогодні в Росії зареєстровано близько 18 тисяч парафій, а тому після об'єднання УПЦ практично зрівняється з РПЦ.


«Проте релігійність українців в рази вище, ніж у росіян. Наприклад, за даними правоохоронних органів РФ і України, на Великдень на богослужіння в РФ приходить близько 4 млн. чоловік, а в Україні - 11 млн», - підкреслив він.


Архиєпископ особливо акцентував увагу на тому, що «населення України в рази менше РФ».


«Головне - люди, а не парафії. Якщо рахувати по віруючих, то МП перестане бути найбільшою православною церквою світу», - резюмував він.


Більше

читайте на ONLINE.UA: Путин хочет передела мира, Московская патриархия один из инструментов — Евстратий Зоря

.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?