У Сеймі Польщі прийняли скандальне рішення про українців і геноцид
Категорія
Світ
Дата публікації

У Сеймі Польщі прийняли скандальне рішення про українців і геноцид

У Сеймі Польщі прийняли скандальне рішення про українців і геноцид

Сейм Польщі проголосував за резолюцію про встановлення 11 липня Днем пам'яті поляків, жертв геноциду, вчиненого українськими націоналістами ОУН-УПА в 1943-45 роках.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Українську правду.
Як передає Telewizja republika, за резолюцію "Про встановлення 11 липня Днем пам'яті поляків, жертв геноциду, вчиненого ОУН-УПА" проголосували 442 депутати, 0 - проти і 10 депутатів утрималися.
Основним став проект резолюції правлячої партії "Право і справедливість". Після ухвалення поправок проект підкреслює, що злочин мав місце в 1943-1945 роках. Парламент Польщі хоче віддати данину "громадянам Другої Речі Посполитої, по-звірячому вбитим українськими націоналістами".
У резолюції висловлюється солідарність з Україною, яка бореться з зовнішнім агресором за територіальну цілісність. Крім того, підкреслюється, що єдиним шляхом до істини є шлях до примирення.
Нагадаємо, 19 липня текст резолюції пройшов перше читання в парламентських комісіях зі зв'язків із поляками за кордоном і по культурі і засобах масової інформації.
Раніше повідомлялося, що у Верховній Раді України був зареєстрований проект постанови, в якому українські парламентарії висловлюють стурбованість постановою польського Сенату, який визнав Волинську трагедію геноцидом поляків.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?