Росія розбомбила базу США в Сирії
Категорія
Світ
Дата публікації

Росія розбомбила базу США в Сирії

Росія розбомбила базу США в Сирії

Російська авіація в Сирії

завдала бомбового удару по військовій базі США, яку використовують американські і британські спецназівці в боротьбі з терористами "Ісламської держави".


Про це заявив державний американський чиновник, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Wall Street Journal.


«Росіяни бомбардували не нічим не примітний блокпост повстанців. Їх метою була база для секретних операцій елітних британських і американських підрозділів», - повідомили журналісти.


Також наголошується, що за добу до інциденту, що стався 16 червня, близько 20 британських спецназівців покинули базу. При цьому представники Великобританії цю інформацію не коментували.


Тим часом, після першого російського удару представники командування США зв'язалися з колегами з Росії та попередили їх, що ця база не повинна піддаватися нападу, оскільки задіяна в боротьбі проти «Ісламської держави».


Незважаючи на це, через півтори години росіяни повторили повітряний удар, причому пілоти російських літаків, з якими американці намагалися встановити зв'язок, не відповідали.


Як заявило джерело, після повернення літаків РФ на базу Пентагон зажадав від пояснень, і ті відповіли, що ударів завдали спеціально, оскільки вважали, що уражена база використовувалася бойовиками ІД.


Крім того, росіяни запевнили, що Йорданія заздалегідь дала «добро» на повітряну атаку, але йорданці ці твердження Росії спростували.


За даними журналістів, ризик загибелі американських чи британських спецназівців посилив опозицію в Пентагоні і ЦРУ з розміщення росіян у Сирії.


Втім, «чиновники з Білого Дому і держдепартаменту, побоюючись ескалації військового втручання США в Сирії, вирішили досягти компромісу».


Як повідомляв ONLINE.UA, раніше

в Сирії був збитий російський бойовий вертоліт, який, за даними експертів, знищили "дружнім вогнем

".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?