Путін хоче мати свого Папу Римського: в Україні пояснили завдання РПЦ
Категорія
Україна
Дата публікації

Путін хоче мати свого Папу Римського: в Україні пояснили завдання РПЦ

Путін хоче мати свого Папу Римського: в Україні пояснили завдання РПЦ
Джерело:  online.ua

Архієпископ Чернігівський і Ніжинський, секретар Священного Синоду Української православної церкви Київського патріархату Євстратій (Зоря) вважає, що Московська патріархія - це один з інструментів просування глобального плану президента РФ Володимира Путіна з розділення Європи.
Про це він розповів в інтерв'ю ONLINE.UA.
"Московська патріархія хоче бути чимось на зразок Католицької церкви. І це всіляко намагався підкреслити Кіріл в Гавані на зустрічі з Папою Римським. Мовляв, Папа і я є рівновеликими силами, які можуть спільно вирішувати глобальні питання "на двох", - сказав Євстратій Зоря.
За його словами, це щось подібне до того, як Путін хоче вийти на переділ світу і зон впливу з президентом США.
"Це дзеркальне відображення глобально-політичного руху. Путін хоче "Ялти-2" і переділу Європи. Путін хоче стіл, де збереться максимум чотири лідери світових держав і за цим столом розділять весь світ, хто що контролює. Кремль хоче розділити Європу. Коли Лавров каже, що потрібно заново підписати Гельсінський акт 1975 року народження, то за формою це красиво - акт про безпеку і співробітництво в Європі. Але по суті Гельсінський акт - це акт закріплення системи Ялти і поділу Європи: одна частина під сферою впливу Америки, інша - під диктатом Кремля. І Московська патріархія - один з інструментів просування цього глобального кремлівського плану. Тому, навіть незважаючи на широке поширення антиекуменістичних (екуменізм - ідеологія всехристиянства, єдності християн світу - ОNLINE.UA) настроїв серед МП, Кіріл йде на зустріч з Папою", - зазначив архієпископ.
Більше читайте на ONLINE.UA: Путін хоче переділу світу, Московська патріархія один з інструментів - Євстратій Зоря.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?