Порошенко відреагував на гучне рішення парламенту Польщі
Категорія
Політика
Дата публікації

Порошенко відреагував на гучне рішення парламенту Польщі

Порошенко відреагував на гучне рішення парламенту Польщі

Президент Петро Порошенко висловив співчуття у зв'язку з ухваленням Сеймом Польщі резолюції про визнання геноцидом вбивства поляків українськими націоналістами ОУН-УПА на Волині в 1943-45 роках.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook глави держави.
"Шкодую про рішення польського Сейму. Знаю, багато хто захоче використовувати його для політичних спекуляцій. Однак повинні повернутися заповіді Іоанна Павла II - прощаємо і просимо вибачення", - написав президент.
Порошенко додав, що тільки спільними зусиллями можна прийти до примирення і єднання.
"Тільки спільними кроками можемо прийти до християнського примирення і єднання. Тільки разом зможемо з'ясувати всі факти трагічних сторінок спільної історії. І вірю, що ми продовжимо рухатися саме цим шляхом", - зазначив він.
Раніше повідомлялося, що у Верховній Раді України був зареєстрований проект постанови, в якому українські парламентарії висловлюють стурбованість постановою польського Сенату, який визнав Волинську трагедію геноцидом поляків.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?