Вибухівку під авто Шеремета заклала жінка: ЗМІ показали відео
Категорія
Україна
Дата публікації

Вибухівку під авто Шеремета заклала жінка: ЗМІ показали відео

Вибухівку під авто Шеремета заклала жінка: ЗМІ показали відео

Вибухівку під автомобіль журналіста Павла Шеремета, який загинув вранці 20 липня в центрі Києва, заклала жінка, якій допомагав спільник.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на відео, опубліковане виданням «Обозреватель».
Запис було зроблено відеокамерою за кілька годин до загибелі журналіста.
На кадрах зйомки видно, що бомбу під автомобіль Subaru, яким користувався Шеремет, заклала жінка, а з нею в парі працював чоловік.


За даними з камери стеження, о 00 годині 22 хвилини невідомий чоловік підійшов до припаркованої машини, сів біля водійських дверцят і підготував все для прикріплення вибухового пристрою, протерши днище Subaru.
О 2:33 хвилини чоловік і жінка пройшли в напрямку будинку, де жив Шеремет - з вулиці Ярославів Вал вниз на Івана Франка (по парному боку) - на відстані близько 15 метрів один від одного.


Вулиця Івана Франка, де зустрілися вбивці / Google Maps


У руках жінки сумка або пакет, помітно важка - за словами слідчих, саме в ній була бомба.


О 2:38 видно, як вбивці зустрілися, перекинулися кількома словами і розійшлися в різні боки дороги, причому чоловік став імітувати ходу людини, яка неабияк хильнула.


О 2:39 чоловік йде вниз, а жінка в цей час зупиняється біля автомобіля Subaru, мабуть дістає з сумки / пакета вибуховий пристрій і закладає його під днище в районі водійського сидіння, а потім йде. Процес закладки зайняв не більше хвилини.



Місце зустрічі кілерів / Google Maps
За версією слідства, чоловік, перебуваючи через дорогу, "страхував" жінку-кілера.
Як повідомили журналістам джерела в слідстві, місце в глибині двору, де зазвичай паркувався Subaru, виявилося зайнято мікроавтобусом з іногородніми номерами, а як тільки машина була припаркована у вільному місці, бус виїхав.



Місце, де був припаркований автомобіль / Google Maps
Чи було це випадковістю - поки невідомо, проте перевіряється версія, що це було зроблено навмисно, для полегшення "роботи" кілерів: змусити водія Subaru поставити автомобіль подалі від вікон, в зручному для закладки вибухівки місці.
Як повідомляв ONLINE.UA, на думку слідства, метою злочинців був саме журналіст Павло Шеремет: про це говорить попередня інформація, отримана слідчою групою в процесі первинних досліджень тіла і автомобіля загиблого.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?