У Путіна полізли давати поради Порошенкові щодо церкви
Категорія
Світ
Дата публікації

У Путіна полізли давати поради Порошенкові щодо церкви

У Путіна полізли давати поради Порошенкові щодо церкви
Джерело:  ТАРС

Глава Міністерства закордонних справ РФ і представник президента Росії Володимира Путіна на міжнародній арені Сергій Лавров заявив, що президент України Петро Порошенко не повинен втручатися в життя Російської православної церкви.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ТАСС.
"Є чимало бажаючих зовні православного світу внести розкол, перш за все використовуючи кризу в Україні і антиросійську риторику для того, щоб завдати шкоди позиціям Російської православної церкви. Впроваджуються політичні діячі, включаючи президента Порошенка, в міжцерковні справи, що неприпустимо", - сказав Лавров, виступаючи на молодіжному форумі "Територія смислів на Клязьмі".
За його словами, Порошенко вимагає створити єдину православну церкву в Україні і вигнати російську православну церкву.
"Такого не допускає жодна поважаюча себе країна, де є православне населення", - вважає глава МЗС РФ.
Нагадаємо, раніше секретар Священного Синоду Української православної церкви Київського патріархату Євстратій Зоря ззаявив, що Об'єднана Українська православна церква могла б стати найбільшою в світі за кількістю віруючих і цим завдати серйозного удару по Московському патріархату, який зараз є найбільшим в православному світі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?