Вибачення доречні: бойовики ДНР прокоментували заяву Савченко
Категорія
Україна
Дата публікації

Вибачення доречні: бойовики ДНР прокоментували заяву Савченко

Вибачення доречні: бойовики ДНР прокоментували заяву Савченко
Джерело:  online.ua

У бойовиків так званої ДНР видали коментар з приводу заяви народного депутата Надії Савченко про необхідність вибачень українців перед жителями Донбасу.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на російське інформагентство "Національна служба новин".
Зокрема так званий «політичний аналітик», який проживає на окупованих територіях Донбасу, Роман Манекін, вважає, що вибачення були б «доречні».
"Вибачення українців перед жителями Донбасу доречні, причому починати треба з самої Надії Савченко, яка брала участь у вбивствах і населення, і незалежних російських журналістів. Вибачення повинні бути принесені», - заявив Манекін.
«Вони можуть бути прийняті тоді, коли за ними будуть конкретні дії, які ці вибачення підтверджують. Є непорушні пункти, яких потрібно дотриматися. Це відведення військ з Донбасу, прямі переговори між представниками Донбасу і президента України", - сказав Манекін.
Він також вважає, що заклик Савченко можна назвати «провокацією», поки ведуться військові дії.
"Навряд чи питання про реальне політичне регулювання в компетенції Надії Савченко. Вона користується сьогочасною популярністю, навряд чи це відображає інтереси правлячого класу України. Ця думка (попросити вибачення, - Ред), мабуть, витає в повітрі в Україні і досягла вух цієї дами», - заявив Манекін.
«Важливо не просто виголошення вибачень, важливо припинення вбивств. А вбивства тривають, тому як їх можна прийняти? Можливо, як чергову провокацію. Таке ставлення теж цілком можливо", - додав «політичний аналітик».
При цьому «заступник командувача оперативного командування "Донецьк" бойовиків так званої ДНР Едуард Басурін вважає, що жителям тимчасово окупованих територій Донбасу нема за що просити вибачення у населення решти України.
"За що нам просити у них вибачення? Це хіба ми прийшли до них додому зі зброєю вбивати мирних жителів? Це вони до нас прийшли. Перед матерями вибачатися? Хіба ми їх дітей сюди направляли? Це нас кожен день обстрілюють, руйнують будинки, вбивають мирних жителів", - заявив Басурін.
Як повідомляв ONLINE.UA, народний депутат України Надія Савченко закликала українців попросити вибачення у жителів Донбасу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?