Путінське ТБ придумало новий фейк про покемонів і ЦРУ
Категорія
Світ
Дата публікації

Путінське ТБ придумало новий фейк про покемонів і ЦРУ

Путінське ТБ придумало новий фейк про покемонів і ЦРУ
Джерело:  online.ua

Російський пропагандистський телеканал «Звезда», який підтримує політику президента РФ Володимира Путіна, видав фейк про популярну гру Pokemon go.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на noodleremover.news.
Гру Рokemon Go скачати можна тут.
Російський блогер Олексій Ковальов повідомляє, що на сайті телеканалу з'явилася стаття під заголовком «телеканалом «Звезда» зацікавилися в ЦРУ: в будівлі розмістили тренувальну базу Pokemon GO» і викриває її фейковий зміст.




У статті стверджується, що до розробки гри «свою могутню руку могло докласти ЦРУ».
Як доказ підступних планів заокеанських шпигунів "Звезда" наводить коментар зарубіжного експерта з кібербезпеки: «Можна управляти, таким чином, групами людей, можна їх кудись заманювати. Кудись їх стягувати. Поки, правда, незрозуміло, яким чином це може стати в нагоді», - заявив телеканалу «Звезда» експерт з кібербезпеки Девід Ентоні Елстон.
За його словами, «гра йде через інтернет, а значить, доступ до інформації може отримати будь-хто». «Ви використовуєте GPS, переміщуєтеся, і програма це фіксує. Звичайно, дані будуть використані не одразу, їх збережуть, притримають, а потім обов'язково використають, в тому числі можуть це зробити і ЦРУ», - цитує телеканал свого експерта.
Таким чином, весь аргумент "ЦРУ шпигує за телеканалом «Звезда" базується на коментарі одного експерта, який каже, що ЦРУ може і обов'язково використає "секретні дані", отримані з телефонів користувачів Pokemon GO.
«Окей, я зв'язався з Девідом Елстоном, колишнім заступником голови Піратської партії, а нині прес-секретарем партії і першим її членом, обраними до органів влади (рада громади Сейнт-Атан, Уельс). І показав йому його коментар в тому вигляді, в якому він з'явився на сайті "Звезды", - пише Ковальов.
"Я нічого подібного не говорив" - так відреагував Девід з приводу нібито його слів про те, що «можна управляти, таким чином, групами людей, можна їх кудись заманювати», як пишуть на сайті телеканалу «Звезда».
"Я не згадував ні хакерів, ні ЦРУ", - продовжує експерт.
"Я точно не говорив, що ЦРУ збирає інформацію з Pokemon Go. І вже точно я не говорив, що Pokemon GO створена на гроші ЦРУ. Якщо таке написано в статті, це брехня", - заявив блогеру експерт з кібербезпеки.
Як повідомляв ONLINE.UA, скандальний російський співак Юрій Лоза, який останнім часом виступає в ролі критика, вважає, що, виконуючи пісні про комп'ютерні ігри, музиканти тим самим привертають до них увагу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?