Соцмережі підірвав історичний ляп від російського губернатора: з'явилося відео
Категорія
Світ
Дата публікації

Соцмережі підірвав історичний ляп від російського губернатора: з'явилося відео

Соцмережі підірвав історичний ляп від російського губернатора: з'явилося відео
Джерело:  Росбалт

Губернатор Орловської області Росії Вадим Потомський здивував новим «історичним» фактом, заявивши, що російський князь Іван IV Грозний одного разу подорожував до Санкт-Петербургу.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Росбалт.
На прес-конференції Потомський заявив, що в російській історії є «три оббріхані людини - Іван Грозний, Петро Перший і Сталін».
«Іван Грозний одного разу сказав: "Я винен в смерті свого сина, тому що вчасно не віддав його лікарям". Коли вони їхали в дорозі, і він захворів. Вони їхали з Москви до Петербургу. Його син помер, його просто не встигли вилікувати... Історію великої держави російської потрібно пам'ятати завжди і не дозволяти нікому її переписувати», - сказав Потомський.


Відзначимо, що Іван IV Васильович Грозний народився 25 серпня 1530 року в селі Коломенське під Москвою. Санкт-Петербург був заснований 27 травня 1703 Петром I, через 119 років після смерті Івана Грозного, який помер в Москві 18 березня 1584 року.
У мережі сміються над історичним ляпом російського політика.


Раніше користувачів мережі розсмішив подарунок президенту Росії Володимиру Путіну у вигляді його зменшеної копії - статуетки "Путін-прикордонник з собакою", яку він отримав на Форумі стратегічних ініціатив в Москві.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?