Горбачов заступився за Росію: з'явився лист Олімпійському комітету
Категорія
Світ
Дата публікації

Горбачов заступився за Росію: з'явився лист Олімпійському комітету

Горбачов заступився за Росію: з'явився лист Олімпійському комітету
Джерело:  Нова газета

Російська «Новая газета» опублікувала лист колишнього президента СРСР Михайла Горбачова в Міжнародний олімпійський комітет з приводу виступу збірної Росії на Олімпійських іграх в Ріо-де-Жанейро в Бразилії.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на « Новую газету ».
Лист Горбачова адресовано президенту Міжнародного олімпійського комітету Томасу Баху і іншим членам МОК.
«Звертаюся до вас з проханням врахувати мою позицію при винесенні рішення про допуск російських спортсменів, а також паралімпійців на Олімпійські ігри в Ріо-де-Жанейро», - сказано в тексті листа.
«Я підтримую боротьбу з забороненими препаратами в спорті. Це зло, яке повинно бути викорінено. Спортсмени, вживання якими допінгу доведено, повинні бути відсторонені від змагань.
Глибоко переживаю той факт, що серед чиновників і спортсменів, які заради «перемоги будь-якою ціною» пішли на застосування допінгу і фальсифікації, виявилися і громадяни Росії. З цього повинні бути зроблені серйозні висновки.
Необхідно провести ретельне розслідування, покарати винних і вжити заходів, щоб не допустити подібного в майбутньому. Упевнений, що це буде зроблено.
У той же час мене турбує і глибоко засмучує можливість того, що в разі відсторонення російських спортсменів від участі в Олімпіаді разом із винними будуть покарані невинні.
Для мене є неприйнятним принцип колективного покарання. Переконаний, що він суперечить самій культурі Олімпійського руху, заснованій на загальнолюдських цінностях, гуманізмі і принципах права.
Сподіваюся, що ви уважно поставитеся до цих аргументів і винесете справедливе рішення», - написав у листі Михайло Горбачов.
Як повідомляв ONLINE.UA, депутат Державної Думи Росії Дмитро Гудков, коментуючи допінговий скандал напередодні Олімпіади-2016, заявив, що влада РФ на чолі з президентом Володимиром Путіним розвалили не тільки економіку, але й дипломатичні відносини, загнавши російський спорт в глухий кут.


Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?