В Україні пояснили дурість нової пропаганди "Новоросії": з'явилося відео
Категорія
Україна
Дата публікації

В Україні пояснили дурість нової пропаганди "Новоросії": з'явилося відео

В Україні пояснили дурість нової пропаганди "Новоросії": з'явилося відео
Джерело:  online.ua

Відомий блогер Ярослав Матюшин пояснив у чому полягає дурість пропагандистів так званої "Новоросії", які, кажучи про своє право на самовизначення, наводять як приклад  рішення британців про вихід з Євросоюзу.
Про це він розповів у своєму відеоблозі на ONLINE.UA.
"Нещодавно мої друзі скинули мені посилання «Вконтакті» (я черговий раз подякував самого себе, що пішов з цієї смердючої мережі), на паблік, де «вата» Маріуполя обсмоктувала мені кістки. Ну, я там пройшовся по профілях пари-трійки найбільш одіозних хлопців і дівчат, і мені на очі потрапив дуже поширений демотиватор, яким вони дуже пишаються і розмахують на кожному розі. Вони - в даному випадку я маю на увазі тих, хто вірить в надуту ідею про «Новоросію» і «особливий статус» ДНР-ЛНР. Демотиватор полягає в наступному: народ Англії, Великобританії, має право на самовизначення і право сам визначати свою долю, сказала Ангела Меркель. «Та що ви!» - здивувався «народ Донбасу». Ну, по-перше, точно ми не знаємо, наскільки Ангела Меркель говорила ці слова або не говорила. Це раз. По-друге, ця гірко іронічна форма покликана засудити і оцінити подвійні стандарти лідерів західного світу", - сказав блогер.
Він пояснив, що Євросоюз - це конгломерат країн, де суверенітет кожного члена-учасника поставлений на перше місце.
"Почнемо з того, що Європейський Союз - це не країна, це конгломерат країн, це економічно-виробниче об'єднання, яке вже котрий рік лідирує в експорті, обганяючи Китай на кілька мільярдів доларів в абсолютному обчисленні. Європейський Союз дуже неоднорідний. В Європейському Союзі є країни, наприклад, в яких законодавчо закріплені одностатеві шлюби, і є країни, які люто це заперечують, наприклад, більше нема куди католизована Польща й Іспанія. В Європейському Союзі є країни, які стоять окремо, наприклад, та ж сама Великобританія, яка ще невідомо, буде звідти виходити чи ні, але навіть до цього референдуму, до Brexit'a, вона себе відчувала досить відособлено. Тому що вона не входила в єврозону, вона користувалася своєю, найдорожчою валютою в світі, яка залишається найдорожчою валютою світу. В Європейському Союзі, в принципі, суверенітет країни, кожного члена-учасника, поставлений на перше місце, і тому кожна країна сама для себе визначає, як жити. Єдине, що вона підкоряється правилам зовнішньої торгівлі. Власне, для того Європейський Союз і створювався", - зазначив Матющін.
Блогер не розуміє порівняння народу Великобританії з "народом Донбасу", адже "народ Донбасу" - це громадяни України.
"Власне кажучи, до чого тут «народ Донбасу» - мені важко зрозуміти. Тобто, я розумію, що автор ось цього демотиватора вважає себе генієм, але насправді, чувак, ти так лоханувся (або чувіха), ти навіть собі не уявляєш. «Народ Донбасу» - це такі ж громадяни України, як народ Волині, як народ Галичини, як народ Наддніпрянщини чи Слобожанщини. Це громадяни єдиної унітарної країни, кордони якої визнані ООН і більше ніж 250 державами. Це не Великобританія, у якій є особливий статус в об'єднанні країн. «Народ Донбасу» - це просто одна область України. Ось і все".


Більше  читайте у відеоблозі Ярослава Матюшина на ONLINE.UA: Про те, чому немає ніякого "Народу Донбасу".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?