Смерть чемпіона: стали відомі подробиці загибелі українського альпініста в Грузії
Категорія
Україна
Дата публікації

Смерть чемпіона: стали відомі подробиці загибелі українського альпініста в Грузії

Смерть чемпіона: стали відомі подробиці загибелі українського альпініста в Грузії
Джерело:  online.ua

Стало відоме ім'я  українського альпініста, який загинув у Грузії  — ним виявився чемпіон України з альпінізму Ігор Стороженко.

Про це розповів чемпіон України з групових стрибків з парашютом В'ячеслав Виблов, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook-сторінку "Пригод вистачить на всіх".

"Вчора 23 липня загинув наш друг, досвічений альпініст, підкорювач Евересту, багаторазовий Чемпіон України з альпінізму і просто ЛЮДИНА, як про нього говорили, Ігор Борисович Стороженко», — написав він.

За словами Виблова, «це сталося на підході під південно-західну стіну Ушби на льодовику Гуль у Грузії».

«При виході з льодовика на скали Ігор провалився у тріщину. До моменту прибуття рятувальників Ігор вже був мертвий. На даний момент рятувальники витягли тіло Ігоря з тріщини і очікують прибуття вертольота. Вертоліт зможе вилетіти лиш завтра. Найдетальнішої інформації поки немає. Займаємось організацією евакуації. Висловлюєм співчуття рідним і близьким Ігоря. Дуже боляче...", - додавил він.



Також загибель українця прокоментувала представник консульскох служби МЗС України Ореста Старак.


"Буквально нещодавно ми отримали підтвердження від нашого посольства у Грузії про те, що дійсно загиблий альпініст, який вчора зірвався з ущелини у горах Грузії, був громадянином України. Його рідним повідомлено, посольство займається формальностями, пов'язаними з репатріацією тіла до України", - сказала вона в коментарі телеканалу  112.ua.

За прогнозами дипломатів, тіло буде передане до України найближчими днями.


Як повідомляв ONLINE.UA,  3 червня у горах Кавказу загинули одразу два українських альпініста.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?