Деканоїдзе розповіла, що робитиме з хресним ходом на Київ
Категорія
Україна
Дата публікації

Деканоїдзе розповіла, що робитиме з хресним ходом на Київ

Деканоїдзе розповіла, що робитиме з хресним ходом на Київ
Джерело:  online.ua

Глава Національної поліції Хатія Деканоїдзе заявила, що безпеку під час хресного ходу УПЦ Московського патріархату  в Києві забезпечуватимуть близько 4,5 тис. співробітників поліції.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на  112-Україна.
За її словами, після недавнього вбивства в Києві журналіста Павла Шеремета, розглядалася доцільність проведення в столиці масових заходів.
"Наше головне завдання, щоб під час хресного ходу не допустити будь-яких провокацій, а найголовніше, щоб ми, як поліцейські забезпечували громадський порядок і безпеку. Після того вибуху, який стався в центрі Києва (вбивство Павла Шеремета - ред.) я особисто сумнівно була налаштована, щоб проводити в Києві якісь масові заходи, але у нас є Конституція і вона говорить чітко про права на демонстрацію, висловлювання, пересування і т. д. Це дуже важливо, і, звичайно, хресний хід пройде через Київ. Ми не тільки будемо в Києві забезпечувати правопорядок, а вже кілька тижнів забезпечуємо його з обох сторін, відразу (там йде десь близько 200-250 чоловік) і з заходу (зараз близько 800 чоловік). Вони вже знаходяться в Київській області, там задіяна не тільки Нацполіція, ми співпрацюємо з СБУ і Нацгвардією. У Києві під час Хресної ходи безпеку забезпечуватимуть близько 4,5 тис. поліцейських, це дуже важливо", - розповіла Деканоїдзе.
"Ми будемо максимально залучати наші сили, щоб це пройшло тихо і спокійно", - додала глава Нацполіції.
Як відомо, хресний хід УПЦ МП стартував на сході України зі Свято-Успенської Святогірської лаври 3 липня, а на заході України - 9 липня через Свято-Успенської Почаївської лаври. Планується, що дві групи віруючих зустрінуться 27 липня в Києві на Володимирській гірці.
Раніше повідомлялося, що  один з організаторів хресного ходу прихожан Московського патріархату, протоієрей УПЦ МП Віктор Земляний запевнив, що хід увійде до Києва всупереч пікетам ОУН.


Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?