Бойовики ДНР влаштували жорстоку провокацію: з'явилися подробиці
Категорія
Україна
Дата публікації

Бойовики ДНР влаштували жорстоку провокацію: з'явилися подробиці

Бойовики ДНР влаштували жорстоку провокацію: з'явилися подробиці

Бойовики обстріляли населений пункт Талаківка  Донецької області  з мінометів різних калібрів, намагаючись звинуватити українських військових в недотриманні умов припинення вогню.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-центр штабу АТО.
"Противник з боку тимчасово окупованій території в 20.40 вів обстріл по населеному пункту Талаківка з боку Комінтерново. Намагаючись звинуватити українських військових в недотриманні умов припинення вогню російські окупанти вчинили обстріл з мінометів великого калібру (82 і 120 мм) по північній і південній околиці Комінтерново, внаслідок чого загорілися два житлові будинки", - йдеться в повідомленні.
"Підтверджуючи свій провокаційний настрій і намагаючись підбурити місцеве населення проти українських військових, противник намагався використовувати телефонні дзвінки, нібито від обуреного населення до моніторингової місії ООН", - додали в штабі АТО.
Командування оперативно-тактичного угруповання "Маріуполь" зазначає, що українські воїни продовжують дотримуватися Мінських домовленостей, на провокації ворога не піддаються, вогонь у відповідь не відкривають.
"Зазначене дає всі підстави стверджувати, що російські окупанти намагалися імітувати обстріл сил АТО з населеного пункту Талаківка. Мета таких провокацій - скомпрометувати сили АТО, зірвати виконання комплексу заходів щодо виконання Мінських угод про припинення вогню", - йдеться в коментарі.
Раніше повідомлялося, що  23 липня відбувся бій біля селища Новозванівка, Попаснянського району на Луганщині, в ході якого українські воїни знищили двох бойовиків, у яких була знайдена російська зброя, міни і боєприпаси.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?