Ердоган звинуватив Євросоюз в упередженості до Туреччини
Категорія
Світ
Дата публікації

Ердоган звинуватив Євросоюз в упередженості до Туреччини

Ердоган звинуватив Євросоюз в упередженості до Туреччини
Джерело:  interfax.com.ua

Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган вважає упередженою критику Європейського союзу його дій у відповідь на спробу військового перевороту.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Інтерфакс-Україна.
"Вони роблять суперечливі заяви. Вони є упередженими і продовжують діяти упереджено щодо Туреччини", - заявив Ердоган в інтерв'ю телеканалу "Франс-24".
Президент Туреччини вважає, що вжиті ним заходи щодо забезпечення безпеки цілком можна порівняти з тим, що робили в недавньому минулому західні країни в рамках запобігання терактам.
Він також розкритикував Брюссель за небажання активніше працювати над питанням членства Туреччини в ЄС.
"Останні 53 роки Європа змушувала нас чекати", - сказав Ердоган, додавши, що за останні десятиліття членство в ЄС отримали деякі країни, які набагато менше відповідали вимогам Євросоюзу, ніж Туреччина.
Туреччина оголосила про бажання вступити до ЄС в 1963 році. В кінці 1980-х років Анкара подала офіційну заявку на вступ. Переговори з цього питання між ЄС і Туреччиною ведуться з 2005 року, проте поки далекі від завершення.
Раніше повідомлялося, що президент Туреччини Реджеп Ердоган припустив, що в країні може відбутися нова спроба державного перевороту, проте запевнив, що влада готова їй протистояти.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?