Бойовики ДНР зажадали від України "мертві душі"
Категорія
Україна
Дата публікації

Бойовики ДНР зажадали від України "мертві душі"

Бойовики ДНР зажадали від України "мертві душі"
Джерело:  online.ua

Радник глави СБУ Юрій Тандит заявив, що бойовики ДНР на переговорах в Мінську зажадали від української сторони звільнити 602 полонених, 333 з яких - це "мертві душі".
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на 112-Україна.
"Ми взяли цифру 1102, яку в минулому році передали нам в Мінську з того боку, і уважно її проаналізували. З 15 числа Дар'я Морозова (так званий "уповноважений з прав людини" бойовиків ДНР - ред.) стала говорити про 602 людей, і ми не розуміємо, звідки ці цифри беруться. Я взяв унікальні викладки, які ще ніде не демонстрував: з цифри 1102 особи 333 людини взагалі до нас не надходили, таких людей ніколи не було на території України, де діють закони", - розповів Тандит.
За його словами, 180 осіб зі списку бойовиків були звільнені і не захотіли повертатися на окуповані території Донбасу.
"180 осіб вже звільнені, і більшість не захотіли туди повертатися. Тобто вони були рішенням судів звільнені. 20 осіб з цього списку ніколи не були під слідством, більше 100 чоловік взагалі не вдалося встановити. А 42 людини, які скоювали злочини, не мають відношення до лінії зіткнення і взагалі до АТО. Тобто це чергова піар-акція, просто "замилюють" нам очі і спеціально говорять про те, що вони хочуть, щоб ми віддали всіх. Кого всіх? Ми нікого на вулицях не ловимо, ми діємо тільки в рамках закону", - зазначив радник глави СБУ.
Раніше повідомлялося, що представники ОРДО в Тристоронній контактній групі в Мінську відкинули пропозиції української сторони щодо обміну полонених за схемою 25 на 50, передавши натомість свій список з 600 осіб.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?