Успіх пропаганди Путіна на Донбасі: названі три причини
Категорія
Україна
Дата публікації

Успіх пропаганди Путіна на Донбасі: названі три причини

Успіх пропаганди Путіна на Донбасі: названі три причини
Джерело:  online.ua

Відомий блогер і волонтер Ярослав Матюшин

, уродженець Маріуполя, пояснив, чому жителі Донбасу змогли повірити в пропаганду президента Росії Володимира Путіна.


Про це Матюшин розповів в інтерв'ю ONLINE.UA.


«Напевно, найбльш глибинний шар - це те, що Партія регіонів, яка безроздільно панувала в нашому регіоні, дуже багато років розігрувала карту "русского міра"», - сказав Матюшин, відповідаючи на питання, чому російська пропаганда користується успіхом на Донбасі.


«Регіонали проходили в парламент, регіонали ставали прем'єрами тільки на хвилі протистояння з іншою Україною. Мовляв, ми тут - частина «русского міра», ми - російськомовні, плюс якась ефемерна гордість, тому що ми тут типу працюємо, шахтарі, металурги... Неначе решта України не працює», - продовжив Матюшин.


«І саме тому ми повинні всі згуртуватися навколо наших хлопців і голосувати за нас. Взагалі, ось це "наші хлопці", це свого часу була електоральна червона нитка», - згадує блогер.


«Потім наступний шар - це, звичайно, безпосередня агресія Росії. В цьому випадку я маю на увазі Крим, анексію. Адже кримчан обдурили по-своєму, а наших обдурили по-своєму, взявши за приклад Крим, тому що коли росіяни анексували Крим, провели цей фейковий "референдум" на багнетах російської зброї, потім їх бойовики стали закидати в наші регіони, і в Маріуполь в тому числі», - продовжує Матюшин.


«І місцевим розповідали, що ми зараз 11 травня проведемо "референдум", і все буде так само, як в Криму: приєднаємо до Росії, високі пенсії, "мусори" одразу по дві тисячі доларів будуть в еквіваленті отримувати. Адже величезна кількість дебілів, які виходили з прапорами ДНР, вони кричали не «ДНР», не «Новоросія", вони кричали "Росія". Це було конкретне, класне обдурення...», - згадує блогер.


«І ось, пройшло більше двох років з дня цього "ксероксного референдуму", як я його називаю (бо там відсотки вирішувалися не явкою, а ксероксом), а Росія так і не визнала ні ДНР, ні ЛНР і взагалі всю "Новоросію". Тобто зрозуміло, що цілий прошарок не надто розумних людей використовували тупо як презервативи», - вважає Матюшин.


«Ну і третій, мабуть, фактор, верхній шар, така відрижка совка - це ненависть до ефемерних бандерівців... Мабуть, радянська влада свого часу так злякалася цього УПАшного опору, що багато десятиліть культивувалася ненависть до бандерівців. Вони намагалися знищити їх не тільки фізично, а й на рівні ідеї, що їм, на щастя, не вдалося», - упевнений блогер.


Більше  читайте в інтерв'ю на ONLINE.UA: Россия обманула Крым по-своему, а Донбасс по-своему — блогер Ярослав Матюшин


Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?