Вбивство художника в Києві: озвучена моторошна версія
Категорія
Україна
Дата публікації

Вбивство художника в Києві: озвучена моторошна версія

Вбивство художника в Києві: озвучена моторошна версія
Джерело:  Вести.ru

Родичі відомого художника Віктора Крижанівського (Сонцеслава), який був знайдений в Києві зі смертельним ножовим пораненням, вважають, що це було ритуальне вбивство.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Вести.
У прес-службі прокуратури Києва виданню розповіли, що кримінальне провадження відкрито за статтею 115 (умисне вбивство).
«Первинна інформація - самогубство. Але, з огляду на нехарактерний спосіб, зараз призначена судово-медична експертиза, яка повинна або підтвердити, або спростувати цю версію», - сказали в прес-службі прокуратури.
Крім того, на сайті «Родобожіє» з'явилася інформація, що вбивство може бути ритуальним.
«Пішов зі світу Яви талановитий і відомий художник-слов'яніст Віктор Крижанівський - Солнцеслав. Він писав картину «Стрибог», що залишилася тепер незавершеною. Родичі і друзі впевнені в тому, що це - вбивство, причому, можливо, ритуальне. Вони сподіваються, що слідчі органи знайдуть винного», - йдеться в повідомленні на сайті.
За деякими даними, художник був соратником рідновіри (Рідна віра, Рідновірство, Родолюбіє, Родобожіє) - нового релігійного руху-реконструкції неоязичницького спрямування, який проголошує своєю метою відродження слов'янських дохристиянських обрядів і вірувань. Про це виданню анонімно розповів один з послідовників цього руху.
«У цій вірі немає нічого спільного з вбивствами», - підкреслив він.

Одна з картин Крижанівського


Як повідомляв ONLINE.UA, уранці 20 липня від вибуху автомобіля в Києві загинув відомий журналіст Павло Шеремет.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?