На Донбасі з'явився новий тип українських патріотів - розповідь уродженця Маріуполя
Категорія
Україна
Дата публікації

На Донбасі з'явився новий тип українських патріотів - розповідь уродженця Маріуполя

На Донбасі з'явився новий тип українських патріотів - розповідь уродженця Маріуполя
Джерело:  online.ua

Після тимчасової окупації Маріуполя бойовиками ДНР частина проросійськи налаштованих громадян змінила свої погляди і стала так званими утилітарними українськими патріотами.
Про це в інтерв'ю ONLINE.UA розповів український блогер, уродженець Маріуполя Ярослав Матюшин.
"Я знаю кілька перевихованих "ватників", причому перевихованих не українською пропагандою (якої насправді, на жаль, немає). Це просто хороше щеплення "русскім міром", тими часами, коли ДНР був в Маріуполі. Два з половиною місяці у нас була ДНРія, і багатьом з мого близького і далекого кола знайомих цього вистачило, щоб, так би мовити, скинути триколорну пелену з очей і почати дивитися в бік України", - зазначив він.
За його словами, за час окупації люди зрозуміли, що нормальне життя у них буде тільки за української влади.
"У нас з'явилися такі патріоти - в усякому випадку, я говорю зараз про Маріуполь - яких можна назвати утилітарними. Тобто це не ідеалісти, як я, який десять років тому на третьому курсі університету набив собі великий тризуб (я ще тоді сповідував український націоналізм). Це люди, які подивилися на ДНР в Маріуполі, і зрозуміли, що при Україні справи будуть, а при ДНР буде хана. Тому вони дотримуються проукраїнських поглядів", - підкреслив Матюшин.
"Хоча б ось так, я це теж вітаю. У будь-якому випадку, питома вага патріотизму в місті зросла", - додав він.
Більше читайте в інтерв'ю на ONLINE.UA: Россия обманула Крым по-своему, а Донбасс по-своему — блогер Ярослав Матюшин.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?