Порошенко підписав гучний закон
Категорія
Україна
Дата публікації

Порошенко підписав гучний закон

Порошенко підписав гучний закон
Джерело:  president.gov.ua

Президент України Петро Порошенко підписав закон (№1446-VIII) про посилення відповідальності за керування транспортними засобами в стані сп'яніння, згідно з яким штрафи для нетверезих водіїв будуть збільшені в рази.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу президента України.
"Кожна п'ята дорожньо-транспортна пригода у нас здійснюється нетверезими водіями", - сказав Порошенко.
У зв'язку з цим він висловив упевненість, що завдяки підписаному закону значно розширяться інструменти правоохоронців для наведення ладу на дорогах.
"Даю вам в руки цю "зброю" і інструменти. Упевнений, що я їх передаю в надійні, патріотичні, професійні та порядні руки", - зазначив президент, звертаючись до керівника Національної поліції Хатії Деканоїдзе.
У свою чергу, Деканоїдзе зазначила, що кожен другий громадянин України перевищує швидкість на дорогах і серед них багато п'яних.
"Це буде хорошим інструментом для превенції (порушень). Ми з'ясували, що кожен другий наш громадянин порушує правила дорожнього руху зі швидкісного режиму - і багато інцидентів, коли виявляють п'яних за кермом, не шкодують ні самі себе, ні інших", - наголосила очільниця поліції.
Нагадаємо, що, відповідно до документа, водієві, який буде вперше притягнутий до відповідальності за водіння в нетверезому вигляді, загрожуватиме штраф в 10200 гривень (600 неоподатковуваних мінімумів), а також позбавлення водійських прав строком на один рік.
При цьому, в разі повторного порушення протягом року водієві загрожує штраф "у розмірі 1200 неоподатковуваних мінімумів (20 400 грн) доходів громадян з позбавленням права керування транспортними засобами на строк до трьох років з оплатним вилученням транспортного засобу чи без такого".
У разі, коли водій вдруге за рік зробить таке порушення, його штраф зросте вдвічі - до 2400 неоподатковуваних мінімумів (40 800 грн) з позбавленням права керування транспортними засобами на строк десять років.
Раніше в Україні був запущений пілотний проект по автоматичної відеофіксації правопорушень за допомогою камер відеоспостереження.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?