Турчинов розповів, чим Росія і бойовики атакують українців
Категорія
Україна
Дата публікації

Турчинов розповів, чим Росія і бойовики атакують українців

Турчинов розповів, чим Росія і бойовики атакують українців
Джерело:  online.ua

Секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов

вважає, що російський Генеральний штаб продовжує використовувати тимчасово окуповану територію Донбасу для випробування нової зброї під час кривавих провокацій.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу РНБО.


"Так в липні зафіксовано застосування проти наших військових нових російських мінометних комплексів КМ-8 "Грань" з керованими 120-мм мінами і переносними засобами автоматизованого управління вогнем "Малахіт", - заявив Турчинов і додав, що комплексами керують виключно кадрові військові Збройних сил РФ.


За словами секретаря РНБО, мінометний комплекс КМ-8 "Грань" призначений для знищення і поразки одиночних і групових цілей, броньованих об'єктів і фортифікаційних споруд з перших пострілів без додаткової пристрілки.


"Комплекс використовує 120-мм керовану міну (довжина 1200 мм, вага - 27 кг), яка оснащена лазерною головкою самонаведення", - зазначив Турчинов.


Глава РНБО пояснив, що комплекс засобів автоматизованого управління вогнем "Малахіт", який обладнаний лазерним далекоміром-цілевказівником і прицілом тепловізійного типу, дозволяє вести точний вогонь в складних умовах пересіченої місцевості.


Крім того, за словами Турчинова, відбувається бойове застосування нового БПЛА "Інспектор - 601", призначеного для виконання ударних, розвідувальних і спеціальних завдань, комплексу РЕБ "Шипшина-Аеро" і багатофункціонального комплексу РЕБ "Ртуть-БМ", а також приладів лазерної локації і лазерних приладів оптико-електронної протидії останнього покоління.


"Також було встановлено використання російськими окупаційними військами боєприпасів з посиленими бойовими характеристиками, заборонених міжнародними конвенціями", - сказав Турчинов.


Глава РНБО також додав, що мова йде про гаубичні снаряди 122 мм ЗШ2 "Пелюстка-2" зі стрілоподібними вражаючими елементами.


"Усе це відбувається в умовах значного збільшення інтенсивності обстрілу на тлі демонстративного порушення Мінських угод з боку російських військових", - сказав Турчинов.


За його словами, для адекватної відповіді Україна повинна «забезпечити наші збройні сили не менш ефективними і сучасними зброєю і технікою".


"У той же час фінансування Державного оборонного замовлення продовжує залишатися заблокованим у зв'язку з тим, що ВРУ так і не прийняла рішення щодо наповнення спецфонду, з якого фінансується ДОЗ, і пішла на канікули, залишивши заарештовані в українських банках мільярди оточення Януковича поза бюджетом", - також заявив Турчинов.


Як повідомляв ONLINE.UA,

бойовики ДНР запанікували через заяви секретаря РНБО Олександра Турчинова про можливість введення воєнного стану і стали поширювати чутки про перекидання силами АТО артилерійських установок до лінії розмежування.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?