Силовики дали учасникам хресної ходи наполегливу пораду: з'явилося відео
Категорія
Україна
Дата публікації

Силовики дали учасникам хресної ходи наполегливу пораду: з'явилося відео

Силовики дали учасникам хресної ходи наполегливу пораду: з'явилося відео

Правоохоронці порадили учасникам хресної ходи УПЦ МП з метою їх безпеки не пересуватися пішки вулицями Києва. Замість цього їм пропонують переміщатися на автобусах.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу СБУ.
За словами правоохоронців, київська влада надасть для учасників ходи автобуси, які будуть чекати їх біля в'їзду в місто.
"Правоохоронці закликають віруючих з розумінням поставитися до необхідних заходів безпеки. Всі учасники заходу пройдуть через турнікети і металодетектори. В окремих випадках не виключений і особистий огляд", - йдеться в повідомленні СБУ.
У відомстві також зазначили, що поліція не заважатиме проведенню хресної ходи, але в разі провокацій, організованих антиукраїнськими силами, змушена буде втрутитися.
"Будь-яке силове протистояння на релігійному ґрунті під час ходи ми будемо розцінювати як провокацію або окремих громадян, або іноземних спецслужб", - заявив начальник управління СБУ в Києві та області Степан Грещук.
В СБУ також повідомили, що в Києві під час хресного ходу працюватимуть наряди зі співробітників поліції, Служби безпеки, Нацгвардії і представників добровольчих батальйонів. У центрі столиці буде перекрито кілька вулиць, точний перелік яких оприлюднить Київська державна міська адміністрація.


Раніше на в'їзді в передмістя Києва, Бориспіль, активісти встановили "блокпост", щоб зустріти учасників хресної ходи, організованої Московським патріархатом.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?