Порошенко після вбивства Шеремета вирішив підвищити безпеку: з'явилися подробиці
Категорія
Політика
Дата публікації

Порошенко після вбивства Шеремета вирішив підвищити безпеку: з'явилися подробиці

Порошенко після вбивства Шеремета вирішив підвищити безпеку: з'явилися подробиці
Джерело:  president.gov.ua

Президент України Петро Порошенко після вбивства в центрі Києва відомого журналіста Павла Шеремета ініціював установку камер відеоспостереження у всіх обласних центрах країни, а при необхідності - в містах і райцентрах, щоб забезпечити належний порядок і безпеку.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу глави держави.
Порошенко звернувся з відповідним проханням до прем'єр-міністра Володимира Гройсмана і мера Києва Віталія Кличка.
"Забезпечення спокою і впевненості у своїй захищеності всіх громадян, які проживають і перебувають в Україні, має стати пріоритетним в діяльності Кабінету міністрів", - підкреслив глава держави.
Президент вказав також, що зухвалий напад, здійснений в центрі Києва в спосіб, небезпечний для життя багатьох людей, вимагає посилення заходів з протидії злочинності і підтримки безпеки і порядку.
Крім того, Порошенко заявив про необхідність підвищення оперативності реагування на правопорушення шляхом використання технічних засобів контролю за ситуацією в громадських місцях і звернувся з проханням встановити у всіх обласних центрах прилади і засоби зовнішнього контролю (відеоспостереження) з тривалим збереженням записів.
У листі також зазначена необхідність посилення протидії неконтрольованого обігу зброї, вибухівки та боєприпасів.
"Події, які останнім часом відбуваються в Україні, свідчать про зростання терористичних загроз і різке погіршення криміногенної ситуації, пов'язане як з неконтрольованим оборотом зброї, вибухівки та боєприпасів всередині країни, так і з російською агресією, спрямованою на дестабілізацію суспільно-політичної ситуації в державі", - підкреслив він.
Як повідомляв ONLINE.UA, 20 липня в центрі Києва була підірвана машина відомого журналіста Павла Шеремета.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?