Боєць АТО пояснив вірогідні причини трагедії на полігоні під Миколаєвом
Категорія
Україна
Дата публікації

Боєць АТО пояснив вірогідні причини трагедії на полігоні під Миколаєвом

Боєць АТО пояснив вірогідні причини трагедії на полігоні під Миколаєвом
Джерело:  ТСН

Український військовий, мінометник-учасник боїв у зоні АТО на Донбасі Роман Бояринов припустив, що можливою причиною трагедії на полігоні «Широкий лан» у Миколаївській області, де загинув один і були поранені десять військових, могли бути несправність самого міномета, або ж старі боєприпаси.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ТСН.

«Він (боєприпас — Ред.) може лежати на складі 20-30 років. Внаслідок окислення капсули він або не спрацьовує, або спрацьовує із затримкою у кілька секунд. А якщо йде залповий вогонь батареї, то заряджаючий може сприйняти залп сусіднього міномета за власний і закинути наступну міну. А в цей момент вилітає міна, яка була у стволі", - розповів він.
Тим часом, стало відомо, що міномет, який детонував, був з нової партії зброї. Причину детонації мають встановити слідчі.

Військова прокуратура вже відкрила кримінальне провадження за статтею «порушення правил користування зброєю».

"Відповісти, чому стався вибух, неможливо, оскільки за участю спеціалістів триває огляд, відповідні висновки будуть надані після проведення усіх експертиз", - пояснив військовий прокурор Миколаївського гарнізону Олександр Кот.


Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  член ДНР розповів жахливу історію про загибель бойовиків під час обстрілу під Донецьком.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?