У Львові помер легендарний діяч УПА
Категорія
Україна
Дата публікації

У Львові помер легендарний діяч УПА

У Львові помер легендарний діяч УПА
Джерело:  ЛМР

У Львові на 91-му році життя помер особистий охоронець легендарного  командира Української повстанської армії Романа Шухевича, колишній політв'язень Любомир Полюга.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу Львівської міськради.

Полюга народився 9 серпня 1925 року у Львові. В 1937-1943 роках навчався у Львівській державній академічній гімназії. 1942 року вступив у Юнацьку організацію ОУН.

1944 року ним було створено одне з нелегальних помешкань для головного командира УПА, генерал-хорунжого Романа Шухевича. 1946 року Полюга був затриманий радянськими карателями, однак зумів втекти.

Наприкінці 1946 року організував конспіративну схованку на Стрийщині. Був особистим охоронцем Романа Шухевича. З 1947 року знаходився у підпіллі.

23 вересня 1947 року був вяжко поранений та затриманий КДБ. До грудня 1955 року відбував ув'язнення у таборах ГУЛАГу.

З 2001 року проживав у Львові.

Похоронять Любомира Полюгу на Личаківському цвинтарі у сімейному склепі.



Любомир Полюга. Фото: Zaxid.net


Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  у рамках декомунізації пропонувалось перейменувати проспект генерала Ватутіна у Деснянському та Дніпровському районах Києва на проспект Романа Шухевича.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?