Війна Путіна з Україною: названі три головні причини агресії
Категорія
Світ
Дата публікації

Війна Путіна з Україною: названі три головні причини агресії

Війна Путіна з Україною: названі три головні причини агресії
Джерело:  Платформа

Російський колекціонер, галерист і публіцист Марат Гельман назвав три головні причини, чому  президент Росії Володимир Путін  анексував Крим і веде війну проти України.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на  Платформу.
"У мене з цього приводу немає ніяких особливих ексклюзивних версій. Ключова: немає України - немає імперського проекту, який може мати різні версії. Це слов'янський союз, пострадянський простір, православний світ - в будь-якій з цих комбінацій Україна їм була потрібна. Тобто, фактично, була велика кількість людей з фантомними болями і такими проектами, а ви їх позбавили навіть подібних надій. Все інше - Казахстан, Білорусь - не було так критично, як Україна", - сказав він.
За словами колекціонера, для Путіна не вигідно з точки зору ідеології, то, що в Україні починаються позитивні зрушення в бік європейської інтеграції.
"Друге, звичайно, Україна - це дзеркало. Справа в тому, що в Росії важко живуть, скажімо, гірше, ніж у Франції. Але завжди можна знайти пояснення в тому, що Франція не так воювала, що там не було радянського періоду з поганою економікою. А ось якщо в Україні починаються позитивні зрушення в бік інтеграції в Європу, то для путінської влади це не дуже вигідно з точки зору ідеології. Адже якщо в Росії буде гірше, ніж в Україні, то це буде означати, що влада погана. Путіну потрібна Україна в поганому сенсі, тому що її розвиток - це кінець путінської риторики сильної влади", - зазначив Гельман.
Він додав, що в Росії зараз йде «перебудова» від поганої демократії до гарної диктатури.
"Третє - зараз уряд змінює систему влади. Раніше можна було говорити про те, що у нас погана демократія. Зараз йде «перебудова» від поганої демократії до гарної диктатури. І така перебудова вимагає підтримки населення. У період становлення влада потребує надпідтримку людей. Тому ситуація з Кримом надовго зацементувала цю ситуацію почуття спільності серед населення", - підкреслив російський публіцист.
Раніше повідомлялося, що  на думку журналіста Віталія Портникова, президент РФ Володимир Путін розуміє слово "перемир'я" як отримання можливості для подальшої дестабілізації.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?